تحقیق در مورد جنگ خندق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 5 صفحه
قسمتی از متن .doc :
جنگ خندق، که به جنگ احزاب نیز معروف است، در 17 شوال سال پنجم هجرت بعد از غزوه بنى نضیر واقع شد. این جنگ همان طورى که از نامش (احزاب) پیداست، جنگى بود که در آن تمام قبایل و گروههاى مختلف دشمنان اسلام، عرب، مشرک و یهود، بر ضد اسلام با هم متحد شدند و نیروى عظیمى را تشکیل دادند و براى محو اسلام و نابودى مسلمانان عازم مدینه شدند. و نزدیک به یک ماه مدینه را محاصره کردند و چون مسلمانان براى جلوگیرى از پیشروى دشمن، اطراف مدینه را به صورت خندق درآورده بودند، این جنگ را غزوه «خندق» می نامند.
جنگ احزاب آخرین تلاش دشمن
این جنگ آخرین تلاش دشمن بود که پیروزى در آن به نفع هر گروه تمام مىشد، سرنوشت آن گروه را مشخص مىکرد. به همین دلیل هنگامى که قهرمان بزرگ عرب، «عمرو بن عبدود» در برابر قهرمان رشید اسلام، امیر المؤمنین على بن ابى طالب (ع) قرار گرفت، رسول خدا (ص) فرمود: «بَرَزَ الإیمانُ کلُّهُ إلى الشرکِ کُلِّه؛ تمام ایمان در برابر تمام کفر قرار گرفت.» چرا که پیروزى على بن ابىطالب (ع) بر عمرو، یا عمرو بر على (ع) پیروزى ایمان بر کفر و یا پیروزى کفر بر ایمان بود؛ به عبارت دیگر، سرنوشت آینده اسلام و شرک با این کارزار رقم مىخورد. لذا پس از پیروزى اسلام در این جنگ، قریش دیگر نتوانست خود را سازماندهى کند و براى همیشه ابتکار عمل به دست مسلمانان افتاد و قدرت دشمن براى همیشه شکسته شد و ستاره اقبالشان به افول گرایید. این پیروزى در حقیقت نقطه عطفى در تاریخ اسلام به شمار آمد و کفه موازنه قوا را در میان اسلام و کفر براى همیشه به نفع مسلمانان بر هم زد؛ به طورى که دشمنان قسم خورده اسلام، دیگر قدرت جنگیدن با سپاه اسلام را نداشتند بر همین اساس بود که پیامبر اسلام بعد از پایان جنگ فرمود: «الآن نَغزوهم و لا یَغزوننا؛ اکنون ما با آنها مىجنگیم، اما آنها قدرت جنگیدن با ما را ندارند.»
تشکل شرک و کفر در نابودى اسلامکفار مکه و قریش همواره در کمین بودند تا به نحوى بر پیکر اسلام و مسلمانان ضربه وارد نموده، و در فرصت مناسبى به جانب پایگاه اسلام، مدینه لشکر کشى کنند، تا اسلام را نابود نمایند. همزمان با جنگ احزاب، عامل دیگرى سبب شد که شعله این جنگ روشن شود و لشکر ده هزار نفرى متشکل از کفر و شرک و یهود، به جانب مدینه سرازیر شوند. این عامل، فتنه و تحریک یهود «بنى نضیر» بود که کفار مکه را تشویق به جنگ کردند و قول همکارى و پشتیبانى به آنها دادند. بنى نضیر گروهى از یهود بودند که در کنار مدینه ساکن و با مسلمانان پیمان دوستى و عدم تعرض بسته بودند. یهودیان بنىنظیر به پیمان خود عمل نکردند و به دنبال فرصتى بودند تا پیامبر (ص) را به قتل برسانند؛ اما قبل از آنکه آنها طرح خود را عملى سازند، جبرئیل امین نازل شد و حضرت را از توطئه آنها آگاه ساخت و پیامبر (ص) بلافاصله مکان خود را تغییر داد و از محل توطئه خارج شد. بدین ترتیب نقشه هاى آنها نقش بر آب شد. پس از این حادثه، رسول خدا توطئه بنىنضیر را نقض آشکار پیمان عدم تعرض دانست و به آنها پیام فرستاد که ده روز فرصت دارند شهر مدینه را ترک کنند و یا آماده جنگ باشند. طایفه بنى نضیر در ابتدا با تکیه بر وعده سرکرده منافقین یعنى «عبد اللَّه بن اُبّى»، به مدت بیست روز پس از پایان مهلت، ایستادگى کردند اما چون توان مقاومت نداشتند، خانه هاى خود را تخلیه کرده و به سوى خیبر - واقع در چند فرسخى مدینه - رهسپار شدند. ماجرا در اینجا خاتمه نیافت؛ زیرا دشمنى و خصومت آنان نسبت به اسلام و پیامبر خدا بیش از اینها بود. پس از این حادثه، چند نفر از بزرگان و رؤساى بنى نضیر مانند «سلام ابى الحقیق» و «حیى بن أخطب» در رأس هیأتى عازم مکه شدند و آمادگى خود را براى جنگیدن با مسلمانان به اطلاع سران قریش رساندند، و به آنها قول دادند تا آخرین نفس در کنار مشرکان مکه بایستند و با پیامبر اسلام بجنگند. بدین ترتیب مشرکان مکه را آماده جنگ کردند و از آنجا به سراغ قبیله «غطفان» - که از یهودیان بودند و دشمنى سرسختى با اسلام داشتند - رفتند و آنها را نیز تشویق به جنگ با مسلمانان نمودند. آنها هم به درخواست آنان رأى موافق دادند، مشروط بر این که پس از پیروزى، محصول یک ساله خیبر به آنها پرداخت شود. اما کار در اینجا خاتمه پیدا نکرد و قریش با همپیمان خود قبیله «بنى سلیم»، و غطفان هم با هم پیمان خود قبیله «بنى اسد» مکاتبه نموده و آنها را براى شرکت در این لشکر کشى دعوت نمودند، و این قبایل هم دعوت آنها را پذیرفتند و در روز معین کفر و شرک و یهود که از اسلام سیلى خورده بودند و یا براى آینده خود احساس خطر مىکردند، دست به دست هم دادند و با ده هزار نفر به فرماندهى ابو سفیان عازم مدینه شدند، تا کار اسلام را یکسره کنند و پیامبر (ص) را به قتل برسانند و مسلمانان را قتل عام نمایند و اموال آنها را به غارت برده و زنانشان را به اسارت ببرند. اما خداى بزرگ غیر از این را خواست، لذا با شکست آن گروهها و احزاب، پیروزى نصیب مسلمانان شد و براى همیشه چراغ کفر و بت پرستى خاموش و چراغ اسلام روشن گردید.
آگاهى پیامبر (ص) از حرکت دشمن و حفر خندق
رسول خدا از هنگامى که به مدینه هجرت کرد و حکومت اسلامى را پایهگزارى نمود افراد آگاه و بصیرى را به اطراف مىفرستاد تا اوضاع دشمن را به اطلاع او برسانند تا غافلگیر حملات مخالفان اسلام نشود. از این رو وقتى سپاه شرک و کفر و با کمک یهود در جنگ احزاب رهسپار مدینه شدند و فکر مىکردند پیامبر اسلام از این نیروى عظیم ده هزار نفرى بیخبر است، با خوشحالى و پایکوبى و با تصور این که این مرتبه کار مسلمانان را تمام خواهند کرد، مىآمدند. اما خبر حرکت سپاه دشمن بوسیله گروهى از قبیله خزاعه پس از چهار روز به گوش پیامبر (ص) و مردم مدینه رسید. اهل مدینه از شنیدن این خبر سخت به وحشت افتادند. این شایعه منتشر شد که نیروهاى اسلام در جنگ احد از نیروى دشمن که سه هزار نفر بود شکست خوردند، اکنون چگونه با سپاه ده هزار نفرى مجهز به تمام وسایل جنگى مقابله خواهند کرد. پیامبر (ص) بدون آنکه تحت تأثیر شایعات قرار گیرد با درایت و کمال قدرت و شهامت تصمیم به چارهجویى و برنامهریزى براى مقابله با دشمن گرفت. از این رو بلافاصله جمعى از بزرگان و فرماندهان اسلام را به مشورت فراخواند و شوراى دفاعى تشکیل داد، تا از تجربیات تلخى که از «غزوه احد» داشتند براى مقابله با دشمن نیرومند برنامه ریزى کنند. نتیجه این شورا آن شد که همه فرماندهان به اتفاق آراء نظر دادند که در مدینه بمانند و از داخل شهر با لشکر دشمن بجنگند. این پیشنهاد مورد قبول پیامبر (ص) قرار گرفت، اما این برنامه براى مقابله با دشمن کافى نبود؛ زیرا سیل خروشان سپاه عرب و هجوم هزاران جنگجو، مسلمانان را از پا درمىآورد و شهر مدینه را در هم مىشکست.
سلمان فارسى که از فنون رزمى ایرانىها آشنایى کامل داشت، و نخستین جنگى بود که در رکاب پیامبر (ص) حاضر بود، براى جلوگیرى از حمله لشکریان دشمن به داخل شهر مدینه، پیشنهاد کرد: خندقى در اطراف شهر مدینه حفر شود تا نیروهاى مهاجم نتوانند براحتى وارد مدینه شوند. این وسیله دفاعى تا آن روز در جزیرة العرب سابقه نداشت و تاکتیکى نو به حساب مىآمد. پیشنهاد از آنجا که هم از نظر نظامى و هم از نظر تقویت روحیه براى مسلمانان مهم بود و هم موجب تضعیف دشمن مىشد، مورد پسند سپاهیان اسلام قرار گرفت و به اتفاق آراء به تصویب رسید. از آنجا که نظر سلمان فارسى پدیدهاى نو و تاکتیک نظامى بسیار جالبى بود. همچنین او مردى قوى و نیرومند بود، در موقع تقسیم افراد براى حفر خندق، بین مهاجر و انصار درباره او اختلاف پیش آمد، مهاجران گفتند: سلمان از ماست و انصار هم مىگفتند: سلمان از ماست. پیامبر گرامى اسلام (ص) به نزاع آنان خاتمه داد، و فرمود: «سلمانُ مِنّا، سلمانُ مِن أهلِ البیت؛ سلمان از خاندان ماست، (سلمان از) اهل بیت است.»
سایر محصولات :
تحقیق در مورد جنگ خندق
تحقیق در مورد جنگ...
تحقیق در مورد آلودگی هوا در کرجتحقیق در مورد آلودگی هوا در کرج...
تحقیق در مورد جنگ احزاب خندقتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد جلوتر از زمان حرکت کنید فنون مدیریت زمان 12صتحقیق در مورد جلوتر از زمان حرکت...
تحقیق در مورد جزای فروش مال غیر 13 صتحقیق در مورد جزای...
تحقیق در مورد آفریقاتحقیق در مورد آفریقا...
دانلود فایل ورد Word تحلیلی بر اصل شفافیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بین ایران و آمریکادانلود فایل ورد...
دانلودمقاله بررسی نقایص و اشباهات در معماری نانو کامپیوترهادانلودمقاله بررسی نقایص و اشباهات در معماری...
تحقیق در مورد جرم مستمر و آنیتحقیق در مورد جرم مستمر و آنی...
دانلود پاورپوینت اشیاء مبتنی بر کلود یکپارچه سازی اینترنت اشیاء و رایانش ابریدانلود پاورپوینت اشیاء مبتنی بر کلود یکپارچه...
تحقیق در مورد جرم قــذف در ایرانتحقیق در مورد جرم قــذف در ایران...
تحقیق در مورد جرم و راههای پیشگیری از آنتحقیق در مورد جرم و راههای پیشگیری...
تحقیق در مورد جراحی مغز و اعصابتحقیق در مورد جراحی...
تحقیق در مورد جرائم علیه اشخاصتحقیق در مورد جرائم...
دانلودآموزش نصب بدون دردسر ویندوز xpدانلودآموزش نصب بدون دردسر...
تحقیق در مورد جدول تخصصی فایلFAT 8 صتحقیق در مورد جدول...
تحقیق در مورد جبار باغچه بان شاعرتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد جانورشناسیتحقیق در مورد جانورشناسی...
تحقیق در مورد جامعه شناسیتحقیق در مورد جامعه شناسی...
تحقیق در مورد تیراندازیتحقیق در مورد تیراندازی...
تحقیق در مورد تولد و دوران کودکی پیامبرتحقیق در مورد تولد و دوران کودکی...
ورزش شناورزش شنا...
دانلود پاورپوینت میوه های قرآنیدانلود پاورپوینت میوه...
تحقیق در مورد توکسوپلاسموزتحقیق در مورد...
دانلود تحقیق پیرامون نحوه ارسال داده ها به شبکهدانلود تحقیق پیرامون نحوه...
تحقیق در مورد توسعه گردشگریتحقیق در مورد توسعه گردشگری...
تحقیق در مورد توسعه و تحقیقتحقیق در مورد توسعه...
گزارش کارآموزی معماری و عمرانگزارش کارآموزی معماری و عمران...
تحقیق در مورد توسعه صنعت توریسم و نقش امنیت ملی و فراملیتحقیق در مورد توسعه صنعت...
تحقیق در مورد توبهتحقیق در مورد...
دانلودمقاله بررسی کامل نانوکامپوزیتدانلودمقاله بررسی کامل...
تحقیق در مورد تهیه پودرهای نانو و میکرون nano micronتحقیق در مورد تهیه...
زیبایی وسلامتی حق شماست لاغری سریع و آسانزیبایی وسلامتی حق شماست لاغری...
تحقیق در مورد تنیستحقیق در مورد تنیس...
تحقیق در مورد تنوع فرهنگی اقوام در قواره یک لباس ملی نمی گنجدتحقیق در مورد تنوع...
مبانی نظری وپیشینه تحقیق تأثیر توانمندسازی و هوش عاطفی کارکنان بر کیفیت خدماتمبانی نظری وپیشینه تحقیق...
تحقیق در مورد تلوزیونتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد تقویت انگیزه های درسی و نحوه تشویق و تنبیهتحقیق در مورد تقویت انگیزه های درسی...
تحقیق در مورد تقویت حافظهتحقیق در مورد...
دانلود مقاله پیرامون نانوتکنولوژی به زبان سادهدانلود مقاله پیرامون نانوتکنولوژی...
تحقیق در مورد تعیین جرمی حجمی سیمانتحقیق در مورد تعیین جرمی حجمی سیمان...
تحقیق در مورد تعمیر ونگه داری سازه هاتحقیق در مورد تعمیر ونگه داری سازه...
تحقیق در مورد تعریف کلی از تهویه مطبوعتحقیق در مورد تعریف...
مبانی نظری وپیشینه تحقیق تاثیر جهت گیری استراتژیک برعملکرد صادراتی صادرکنندگانمبانی نظری وپیشینه...
تحقیق در مورد تعریف مسکنتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد تعریف نظام فنی و اجرایی کشورتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد تعریف افتتحقیق در مورد تعریف افت...
دانلود جزوه آموزش گام به گام تعمیر 20 وسیله پرکاربرد خانگی به صورت کاملا مصورتوضیحات بیشتر - دانلود
دانلود جزوه آموزش تعمیر لامپ های کم مصرف به صورت مصور
توضیحات بیشتر - دانلود
کسب درآمد میلیونی از طریق اینترنت
توضیحات بیشتر - دانلود
دانلود تحقیق در مورد نور
دانلود تحقیق در مورد نقش ترافیک در تصادفات جاده ایی 15 ص
دانلود تحقیق در مورد نصب یاتاقانها.DOC
دانلود تحقیق در مورد نساجی 22 ص
دانلود تحقیق در مورد نحوه کار کردن موتور ماشین
دانلود جزوه آموزش تعمیر لامپ های کم مصرف به صورت مصور
کسب درآمد میلیونی از طریق اینترنت
دانلود جزوه آموزش گام به گام تعمیر 20 وسیله پرکاربرد خانگی به صورت کاملا مصور
دانلود حل المسائل کتاب CMOS بهزاد رضوی
تحلیل و شبیه سازی کامل آپ امپ 741 با نرم افزار pspice
دانلود پروژه شبیه سازی کامپیوتر پایه مانو با نرم افزار پروتئوس
جزوه تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی دکتر فتحی پور دانشگاه تهران
تحقیق در مورد صنعت اتومبیل سازی
انرژی های پاک و تجدید پذیر 290 ص
تحقیق در مورد شیر
دانلود پروژه طراحی و شبیه سازی تقویت کننده چند طبقه CMOS با استفاده از نرم افزار Hspice
تحقیق در مورد شهید محمد على رجایى
ساخت داربست های مهندسی بافت به روش Gas Foaming
تحقیق در مورد شهادت سرلشگر خلبان عباس بابایی
تحقیق در مورد شناسایی گونه
طراحی و شبیه سازی یک تمام جمع کننده در سطح ترانزیستور - Transistor Level Full Adder
جزوه آموزشی درس CMOS دانشگاه تهران، استاد امید شعاعی
پروژه طراحی و شبیه سازی آپامپ برای درس الکترونیک 2 و 3
دانلود پروژه طراحی و شبیه سازی تقویت کننده کسکود تابیده شده ( Folded Cascode ) با بار سوپر کسکود ( Super Cascode ) با استفاده از نرم افزار Hspice
الکترونیک قدرت
تحقیق در مورد شخصی وارد مسجد شد و دید تکبیر مى گویند آخرت
ساخت نانو ذرات فریت نیکل - روی به روش هم رسوبی
تحقیق در مورد شادی در اسلامپ
حل المسائل کتاب ساخت ادوات میکروالکترونیک جاگر
جزوه کامل درس تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی
تحقیق کامل در مورد اسیلاتور
تحلیل و شبیه سازی کامل آپ امپ 725 با نرم افزار pspice
کامپوزیت های زمینه فلزی تقویت شده با آلیاژهای حافظه شکلی
سیستم های میکرو الکترومکانیکی (MEMS)
دانلود پروژه طراحی آپ امپ دو طبقه با تکنولوژی 0.18 میکرو با نرم افزار hspice
دانلود حل المسائل کتاب طراحی مدارات Cmos VLSI
دانلود متن کامل پروژه رباتیک به همراه کدهای نوشته شده در نرمافزار MATLAB و 40 صفحه اسلاید آماده به همراه مقالات انگلیسی
طراحی و شبیه سازی یک نیم جمع کننده با نرم افزار Hspice
اکتیو دایرکتوری (Active Directory)
طراحی و شبیه سازی یک آپ امپ تلسکوپی کسکود OTA با استفاده از نرم افزار Hspice
دانلود جزوه آموزش تعمیر لامپ های کم مصرف به صورت مصور
دانلود حل المسائل کتاب CMOS بهزاد رضوی
کلمات کلیدی :خود قبیله laquo عازم مدینه شدند قرار گرف شهر مدینه این جنگ براى همیشه جنگ احزاب بنى نضیر هزار نفرى laquo بنى اسلام مدینه مسلمانان پیامبر laquo مىrlm
- ۹۶/۰۸/۱۲